View Single Post
Staro 27.09.2021., 15:58   #3608
simpleplan
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2013
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ne kužim te baš.
U ovom što si ti naveo, ti u biti tražiš onda samo ponudu za ruke.
U tom slučaju, napišem ti što treba, nemaš moj popust kod dobavljača, sam si ga naruči i sam ga dostavi.
Ako je ponuda s materijalom, normalno je da ide predujam. Možda ga neću uzet za neš sitno, no za veliku cifru nema šanse.

Radiš s vodoinstalaterom recimo, on ti da ponudu ruke + materijal 10 000 kn.

Mene stvarno nije briga koliko on naplaćuje ruke, ako mu je materijal 1 kn i meni odgovara cijena, neka radi.

Međutim, ako mi krene s pričom da mu treba 3000 kn za materijal, ja odgovaram da nema problema, nek ode u feroterm ili di već uzima cijevi, pošalje mi predračun i ja uplaćujem u roku od 5 minuta.

Ne mogu ga zavaljat za materijal tako nikako, ali se bome i osiguravam da neće nestat.

Evo zadnji slučaj, tip u zgradi radi (skoro) sve, al uvijek je neko natezanje. Cijelo ljeto me nije bilo u stanu duže od 2 dana i svaki put se čujemo ili vidimo i bude spika "ostavi ključ nekome". Ostavim svaki put, misliš da je zvao? A dao sam mu 5000 jer mu je bilo hitno kao, a računam kako je u zgradi, neće pobjeć. U ovom slučaju se ne bojim da neće napravit posao, napravio je 80%, ali da mu nisam dao tu lovu napravio bi 100 posto u šestom mjesecu, ovako se pravi pametan.
simpleplan je offline   Reply With Quote