Citiraj:
Autor Max Rockatansky
Nemoj tako opširno 
Kakva okolina, namjena, koje kartice na kompovima, bakar ili optika ... ?
Tražim neke jeftine kartice za PC (SFP+, može i dual ako nisu puno skuplje).
2x SFP+ imam na NASu pa se za početak mogu provući i bez switcha iako bi u budućnosti to vjerojatno bio neki sa pola običnih a pola SFP+ portova.
|
haha, sorry, korona me muči pa se slabo koncentriram, ali probat ću. Polagano sklapam novi server pa ne bi imalo smisla ostati i dalje na 1gb, pomalo i iz hobija, pa onda kad sam vidio koliko traje prebacivanje par desetaka CHIA plotova preko mreže...zadnji trzaji isluženog informatičara da nešto nauči
Uglavnom, kad sam odlučio, naručio sam 2 mellanox connectx-2 adaptera sa DAC kabelom u namjeri da napravim direktni spoj servera i PC-a, a onda sam na žalost shvatio da je Vmware izbacio podršku za njih u zadnjem ESXi-u (iako se nekim trikovima može vratiti podrška).
Na sreću! jedan adapter od dva koja mi je kinez poslao je bio neispravan pa sam dobio dio novaca nazad i naručio noviji connectx-3 adapter koji uredno radi pod vmware, a u međuvremenu skužio da će sve izgledati ljepše sa switchem pa sam kod Nina naručio
https://www.uzishop.hr/101001000-swi...e-2-x-sfp.html
Uglavnom, mislim da su ove mellanox connectx-3 kartice neki optimum između cijene i podržanosti (uz neke Intelove, ali koje je teže naći, a i uglavnom na Američkom Ebayu, pa često ispadne 50 dolara kartica i 150 poštarina)