Citiraj:
Autor buljo
Zapravo ja nisam nis pipnuo svoj ruter. Kad je zamjenjen sve je proradilo.
I kod ubeeja i kod fritza ip adresu dobije prek dhcpa i to je sve kaj ti treba.
Btw jucer sam si napravio sranje, ona slika od Unifija kaj sam slao dodatno sam promjenio tamo DNS i stisnuo apply a taj ekran treba prakticki samo kod prvog spajanja jer sve postavke osim WANa idu preko kontrolera i zapravo sam si sa tim ugasio DHCP na svojoj mrezi. Trebalo mi je dve case vina i pola sata da skuzim kaj se dogodilo. 
|
Znam da je na tvojem ruteru ostalo sve kako je bilo...zanima me da li si nesto mijenjao u postavkama Fritza, odnosno, da li si zvao u tehnicku da ga prebace u bridge?
edit:
dakle riješeno..... fritz se ponaša primarno kao ruter...i vanjsku ip adresu koju dobije prvu uzme sebi. Na bridge port ide druga vanjska IP adresa koju recimo preuzme mikrotik. I tu nastaje problem. U sustavu možeš naravno imati samo jednu vanjsku IP adresu i stvar funkcionira samo preko fritza bez obzira što je mikrotik putem DHCP-a sve uredno preuzeo.
Trenutno ne znaju za taj problem, i frka je jer korisnik može imati samo jednu vanjsku IP adresu. U sustavu mogu podesiti da po korisniku funkcioniru dvije, međutim to tako baš ne bi trebalo raditi.... problem ide na daljnu obradu tako da u slucaju bridge-a fritz vanjsku ip adresu salje dalje i sebi ne uzima nista....
Mogli bi i koju kunu dati ovi iz A1 za silni troubleshot koji ćemo mi kao kranji korisnici odraditi s novom tehnologijom :-))))