Citiraj:
Autor backdraft8
@ tiki66
Ja sam na najvisem katu, iznad mene je jedino potkrovlje, a koliko vidim na svakom katu u hodniku postoji ta crna kutija od ZAS. Tehnicar je spominjao da bi mozda mogao precvikat tu i meni direktno spojit, ali da ce onda ostalima ako koriste kabelsku nestat usluge. Koliko znam po zadnjem izglasavanju stanara, nitko ne koristi tu kabelsku vec dugo jer je ponuda kanala bila minimalna, firma je otisla u stecaj pred 5god, nitko nam nije dosao odrzavati te kabelske instalacije vec preko 10god te nikakav ugovor predstavnik stanara nema sa tom firmom o ikakvim uslugama.
|
Nude spajanje na ZAS tamo gdje je to moguće, odnosno u novijoj gradnji di je do svakoga stana provučen zaseban kabel. Ovdje je starija gradnja gdje si ti vjerojatno prvi u nizu, pa kabel od tebe ide dolje do susjeda, pa od tvog susjeda dalje itd.
Ako si na Škurinju/Rastočinama gdje je CATV onda većina ne plaća uslugu kablovske, ali kablovska u večini slućajeva i dalje radi, tako je meni i u još dvije zgrade gdje poznajem ljude. Cvikanjem kabela bi mogao razljutiti susjede a i nije korektno, te po zakonu bi zgrada trebala imati ispravni ZAS.
Ako si prvi u nizu treba pregledati pa možda postoji nekakva opcija da se do tebe provuče još jedan kabel po postojećim kanalicama ali to će biti puno zezancije i pitanje je ako se može. Zašto ne bi iskoristio tu kanalicu od parlafona pa ruter stavio negdje na zid kraj parlafona i dalje wifi? Ili susjed nek uzme gigabitni internet, daj mu 100kn mjesečno pa dijelite trošak, i tako je gigabit dovoljan za par stanova
Ali da, telefonske parice su stvarno tužne kraj A1...