@
tiki66
Ja sam na najvisem katu, iznad mene je jedino potkrovlje, a koliko vidim na svakom katu u hodniku postoji ta crna kutija od ZAS. Tehnicar je spominjao da bi mozda mogao precvikat tu i meni direktno spojit, ali da ce onda ostalima ako koriste kabelsku nestat usluge. Koliko znam po zadnjem izglasavanju stanara, nitko ne koristi tu kabelsku vec dugo jer je ponuda kanala bila minimalna, firma je otisla u stecaj pred 5god, nitko nam nije dosao odrzavati te kabelske instalacije vec preko 10god te nikakav ugovor predstavnik stanara nema sa tom firmom o ikakvim uslugama.
TV uslugu ne bi htio, niti od A1 niti preko kabelske.
Na ulazu u stan vec postoji ulazna rupa kroz koju je povucena zica od parlafona, tako da ne znam zasto nju tehnicar nije iskoristio, unutar stana bi onda samo trebalo sa manje od 2m kanalica dovesti to do sobe i tamo spojiti router.
Koliko sam prelistao unazad par stranica, ljudima su uredno se spajali na taj ZAS i sredili ako se moze, pa cu probati da se i tu sredi bez dodatnog busenja, ili preko ZAS instalacije ili sa tavana direktno da se spusti.
Ulovim nekog od majstora za instalacije da provjere moze li se sta uciniti, ako ne onda nazad na ADSL2+ sa 15mbps/700kbps u 21. stoljecu