View Single Post
Staro 23.09.2021., 08:21   #12245
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor backdraft8 Pregled postova
@Nikky
Nisam znao da se vertikala ne moze iskoristiti, bilo bi mi logicno da mogu pustiti vise korisnika modulirano kroz isti kabel, pa onda svaki korisnik ima svoj uredaj koji demodulira samo ono sto je njegov dio, zar ne radi na istom sustavu A1 turbo kada se pusti preko ZAS?
Ne mogu, stvar je puno kompleksnija nego što si ti zamislio.

Citiraj:
Autor backdraft8 Pregled postova
Koliko vidim coax iza TVa je u buziru i ide gore i dole, ima puno mjesta u cijevi da se provuce kompletno novi kabel ako treba. U hodniku zgrade na svakom katu je razvodni ormaric + vodilice do iznad ulaza u stanove (koliko vidim u njima nema nikakvog kabela) i posebno crna kutija (koliko sam shvatio od ZAS).

Mozda neki kooperant/serviser koji se bavi kabelskom/internet/strujnim instalacijama bi mi to mogao provuci nanovo ako se vec postojece zice ne mogu iskoristiti?
Jel hvatate ikakve programe na toj instalaciji? Mislim da smo u istom dijelu grada i premda je CATV propao, ja i dalje primam kabelske kanale preko te instalacije.

Čisto sumnjam da bi ti to netko išao raditi. Znači trebao bi žicati bnet da tvoj kabel dovede do ormarića od ZAS-a. Onda bi lokalni majstori koji nađeš trebali ući u svaki stan koji je ispod ili iznad tebe (ovisi gdje je ZAS), počupati stari kabel, te provući nova dva kabela (ukoliko ima mjesta u cijevima).

Zašto ne dovedeš koaks od bneta do ulaza u stan, negdje kod osigurača staviš nekakvu policu za ruter i dalje riješiš wifijem? Ili bi ti i tv uslugu htio?
tiki66 je offline   Reply With Quote