View Single Post
Staro 22.09.2021., 15:26   #1261
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Tri stvari definira bateriju:

1. Napon - kupuj odgovarajući prema kitu kojeg imaš npr 48V baterijati kod punog stanja (4,2V) ima napon 54,6V. Nekad se radi dobijanja nešto više snage odnosno brzine može ići sa većim naponom ali to opet ovisi o kontroleru (npr. kondenzatorima u istom) te samom motoru koliko je podložansa takvim manipulacijama odnosno dali će se grijati isl.

2. Kapacitetom - znači količini spremljene enrgije što je opet recipročno broju mali baterija tipa 18650 ili sl. unutra. U pravilu više je bolje ali ima i negativne posljedice tipa povećana težina ili nedostatak prostora u kućištu.
Evo sad ja sebi slažem jedan bike i uzeo sam najveće kućište ali i malo jeftinije 26650 baterije pa imam problem svih 39 staviti u kutiju
Po meni ovde treba ciljati neku potrebnu/ciljanu kilometražu - to se zna otprilike kad se uzmu faktori snage motora i koliko će se koristiti asistenca kod pedaliranja.

3. Strujom koju baterija može dati - ovo u pravilu ovisi o tipu/kvaliteti/cijeni baterija koje su korištene kod slaganja packa te bitne su naročito kod jačih motora. Npr slagao sam neke packove od starih laptop baterija pa i ako ih je bilo 7 u paraleli jednostavno legnu naponski kod opterećenja jer nisu baš predviđene za neke veće struje.

Zadnje izmijenjeno od: zupy. 22.09.2021. u 15:49.
zupy je offline   Reply With Quote