Pozdrav
napravio sam super stvar kod kupovine svojih kablova i uticnica... Uglavnom, provukao sam si kabel svuda po stanu (Cat6a STP).
Al sam bio pametan isto i kupio si panel, keystone, priključnice za te keystone (uticnice) koji su Cat6a UTP.
Naravno, to sam shvatio tek kad sam isao spojit neki keystone... Od kabla zice su mrvicu predebele. Nisam nikad radio tako nesto al sam prilicno siguran da nebi trebalo tak tesko ic

Probao sam na jednom kablu svejedno ja to nagurat, malo muke al moze se, uglavnom, preko onog testera veli da je kabel dobro spojen. Sve svijetli zeleno
Moja pitanja su valjda sad:
1. Jel bu to radilo ok?
2. Moram kupit nove keystone za Cat6a STP?
Broj 2 s tim vuce da vjerojatno ove prikljucnice ne budu pasale na Cat6a STP keystone? Isto tako imam i panel koji sam kupio za Cat6a UTP, pa pretpostavljam da mi ni on nebu pasao?
EDIT: uzmite u obzir da sam morao elegantno se razgovarat s boljom polovicom kad smo potrosili cca 1000+ hrvatskih novaca na kabel i to sve, pa mislim da ovaj drugi razgovor ako moram potrosit ponovo cca 500 hrtvatskih novaca na nove keystone, prikljucnice i panel nebu presel tak elegantno!