Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.09.2021., 08:07   #56810
TDK
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Vozim A6 na CrossClimate i CrossClimate+ vec 5 godina... Prve su bile 225/55/17 CC, zatim 245/45/18 CC+... Guma je tiha i tocka, doslovno medju najtisim gumama koje sam imao, a vozio sam svasta prije (Conti, Michelin, Pirelli, Sava, itd)...

Na suhom se ponasaju kao odlicna ljetna guma, na mokrom se ponasaju isto super, al ionako pazljivije vozim... Zahebava ih akvaplanung, al me to ne dira jer imam 4x4... Po snijegu mogu vozit auto, sto mi je sasvim dovoljno jer snijega vidim jedan ili dva dana godisnje tu u Zagrebu... Po bljuzgi klizu, al mislim da svaka guma klize po bljuzgi pa se ne zamaram... Po ledu.... wellllll, nisu cavlerice, tako da ko i svaka guma, klizi po ledu...

A4 prednji pogon sa goodyear ultragrip performance plus po kiši i bljuzgi ja se svake zime čudim kolko te gume dobro drže i nema nikakvog klizanja. Prije toga sam imao neke original continental all season i to je bio užas. Sigurno je ovaj Michelin dobar al ne kao dobra zimska.

Da su all season gume tolko dobre zimske i ljetne ne bi postojale, one su dobre ako živiš u temperaturnom rasponu mjesta di živiš/voziš, a ovo kod nas nažalost nije taj raspon, ja bi isto rado koristio jedan set dok se ne istroše ali nekako radi obitelji koju vozim u autu se ne želim zajebavat sa gumama pogotovo kad ekipa u Zagrebu sve nenormalnije vozi pa svako malo završim na brake guardu.

edit: da nadodam svoja iskustva da bježite od Nokian Powerproof ljetne gume, čim je malo mokro kližu, uz veći brijeg i malo kiše zaboravi (u mom slučaju bez 4x4), a nisu ni po suhom neka sreća
TDK je offline   Reply With Quote