View Single Post
Staro 21.09.2021., 13:25   #3053
Fantazz
Registered User

Datum registracije: Sep 2021
Konfiguracija od 10000kn za art, 3d modeliranje, gaming

Čao ljudi,

kojih petnajstak godina već nemam stolno računalo i uglavnom sam se služio laptopima al jede ih vrijeme i odlučio sam se vratiti stolnim računalima prvenstveno jer su dosta jača i izdržljivija.

Odmah ću vam priznati da sam totalno izgubljen sam u svijetu konfiguracija i bez nečije pomoću mogu samo napiknuti neko sklopljeno računalo i molit Boga da bude dobro za uložene pare.

Uglavnom budžet mi je kojih 10-12 tisuća kuna, meni to ne izgleda malo para te se nadam da ću imati jako računalo.

Prvenstveno namjena mu je rad u Photoshopu, digitalno crtanje / slikanje, pa vjerujem da tu treba dosta memorije kako bi se brushevi glatko kretali po ogromnim fajlovima visoke rezolucije.
Samim time trebam vrhunski monitor, također zanima me rad u 3d programima tipa Blender, Zbrush i slično, možda neka prčkanja po Unreal Engineu ako se ufuram u izradu igara.

Gejmati ne mislim previše i isključivo me trenutno zanima da mogu jako dobro vrtjeti Red Dead Redemption 2 (lud sam za westernima) a kolko vidim po netu, ta igra i dan danas ima jednu od boljih grafika.

I zadnje, volim slušati glazbu, neki solidni zvučnici da mogu uživati bez slušalica na ušima su uvijek dobrodošli.

Pomozite ljudi tko ima volje i znanja, sastavite mi nešto, preporučite gdje / kako kupiti.
Fantazz je offline   Reply With Quote