View Single Post
Staro 20.09.2021., 19:51   #11527
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Btw. vezano za ovo, ajde reci koji bi ti vlastiti modem nabavio? Router već imam (Mikrotik), a rado bi zamjenio i modemski dio (speedshrot), ali obavezno da podržava njihov VoIP (imam negdje spremljen password). Ili izvuci VLAN sa svog rutera/modema na Speedshrot i tako ostaviti Voip. Dakle pitanje je koji modem uzeti?
Fritzbox ili TPLink (EU) s tim da TPLink ima bolji GUI i netreba kemijanje sa configom kao u Fritza.
Asus trenutno nemože upogonit sve tri usluge osim ako nisi preko splittera(a nije problem rješit da korisnika prebace na MSAN pa ide splitter).

Asus:
Pregršt fičra i opcija a GUI ko neki svemirski.Najbolji WiFi signal.Najstabilniji od sviju.Trenutni rekord DSL Sync Time 58+ dana a onda je HEP isključio struju radi radova.MESH up u 2 klika.Može nestabilnu vezu napravit stablinom jer možeš mu namjestit da gađa lošije margine.

TPLink:
Ljep GUI ako ne i najljepši.I najveći tudum bi se snašao za postavit sve 3 usluge plus može se do 3 IPTV(MaxTV,.....) namjestit bez dodatnih switcheva i kemijanja.Za jeftine pare se može dobiti TPLink sa Gigabitnim portovima dok je to kod Asusa rezervirano za skupe.Ima TR-069 mogućnost tako da se može spojiti na ACS.

FritzBox:
Ljep GUI ali prekompliciran pogotov kad se ide namještat VoIP i IPTV za nekoga ko je neupućen.Ali stvar radi posao odlično.Za tri usluge previše kemijanja potrebno.
Na ovom forumu previše nahypana mašina jer švabo je švabo.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 20.09.2021. u 20:20.
Karlo666 je offline   Reply With Quote