Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.09.2021., 18:59   #56795
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kad sam kupio auto imao je CC gume dot 4115 i tako sam ga vozio par godina. Na zimu 2019 kupio CC+ (dot je jedno 6-7mj star) i odmah sam skuzio malo vise tisine. Doduse stare gume sam bas poderao, pa je buka vjerojatno nastajala zbog ovoga:
https://imgur.com/a/zE7n8Xw

Bas prije par dana sam odvozio 600km autoputa na sada skoro 2 godine starim CC+ i jos uvijek nemam prigovora na buku pri mojih lezernih 110-120 km/h. Iznad toga puno vise cujem vjetar i motor nego gume (ujedno i najveci razlog zasto se rastezem do 150ak samo kod pretjecanja, a ne za putnu brzinu).

Auto definitivno nije kralj zvucne izolacije (P308 T7 i jos k tome roktavi traktor), a gume su 225/45 R17

Gumama sam jos uvijek zadovoljam, rotiram ih svake sezone i nisu (jos) poderane. Snijega vidjele nisu, a po kisi su sasvim dobre. Po kisi i ovako ne teram kola pa nisam neko mjerilo, ali ESP mi se jos nije palio (prije mi se palio kod vecine startova na mokrim uzbrdicama) dok sam ABS po kisi dozivio svega par puta i svaki put pri nekim glupo sporim brzinama. Krivim gradski asfalt i masnoce. Kao sto rekoh, ne ganjam se po kisi tako da ne znam gdje su gumama mokre granice.

Taman kad ove oku na kvasinu uzimam CC2 i prst u uho.