Nakon što sam odigrao poprilično ludi Vanquish koji mi i nije baš tako dobar koliko je bio hvaljen u vrijeme izlaska sam odigrao i Beyond A Stell Sky. To je nastavak meni vrlo vrlo dragog Beneath A Steel Sky-a, stare point'n click avanture sa početkaa 90ih od Revolution Software-a (Broken Sword serijal). Uglavnom baš me ugodno iznenadilo kako su oni to dobro napravili, muzika i glasovna gluma su baš vrhunski, likovi živopisni i gušt je iscrpit svaki razgovor do kraja. Svidjela mi se i cell shaded grafika zbog kojeg igra aizgleda kao živi strip, a nije mi se svidjelo konstantno kašnjenje učitavanje tekstura po kojem je UE poznat (msilio sam da su ovo riješili). Sve u svemu, baš me oduševila igra kao velikog fana 1-og dijela (ne treba igrati prvi dio da bi se pohvatala priča), i baš su je fino modernizirali, pa sam ju igrao na telki preko x1 gamepada. I da, težina je li-la, nije brutalna kao oldschool avanture, ali je osjetno teža tj ima se što za riješavati az razliku od npr TellTalevoih igara, savršen omjer.