Citiraj:
Autor telefunken
Na Xiaomi M365 mi je šipka volana jako klimava (mislim na glavnu šipku, "vrat" od kotača do spoja sa drškama za ruke) na način da gornji dio s drškama za ruke pleše naprijed-nazad cca 0,5cm. Probao sam dotegnuti vijke na preklopnom spoju no već su bili pritegnuti i nije imalo nikakav efekt. Jel zna tko kako se može stabilizirati ta glavna šipka?
|
Prvo konstatiraj kakav je grip kod zatvaranja
preklopne poluge? Dal je zatvaranje cvrsto? U idealnom podesenju, preklopna poluga daje i osjetan otpor kad zatvaras/otvaras. Ili je mlohavo preklapanje, bez osjecaja cvrstoce? Ako je drugo, mozda vise ne ostvarujes konkretniju polugu glavnog sarafa, pa tumacis da je do kraja zasarafljen. U tom slucaju novi saraf i (Lock Pen) ljepilo za sarafe kod prvog sarafljenja Uz samu polugu ide vise detalja pricvrscivanja, koje ako nisi radio ranije, vjerojatno si predvidio.
Ulosci nisu losi, daleko da ne pomazu, ali oni su primarno za one koji nemaju dobro podeseno, ili ne zele nauciti podesavati.
Stabilnost s naglaskom na sigurnost upravljaca/stupa/preklapanja je valjda najvaznija stavka kod romobila, posebno 365-ice, pa ne znajuci koliko znas podesavati, sto si predvidio, ili posveti nesto vremena, pa baci oko na stotine videa tipa : Fix folding mechanism, Woobling stem, Creaking sound
ili odi na najblizi servis, trosak tipa dva pica, nek ti pogledaju, a ti gledaj sto rade
A inace, baza/preklop/kopca, to su i kao novi dijelovi, prilicno mali troskovi, za vitalnost koju znace, pa kod toga (nazovi me ziherasem) nikad ne bi stedio novca, jos manje improvizirao. Sipka mora biti cvrsta, stabilna, bilo kakvo mlohavljenje, odmah pregledavam. Doduse, ima vlasnika kojima se sipka doslovno klatari i oni se tako voze bez ikakve brige, sve do jednom
Isto je i cest broj vlasnika 365-ica, kojima se cuje "pucketavi zvuk" kod prelaza ili prepreke, jer od kupovine nisu lubricirali jedan jedini dio, a tako je jednostavno i brzo.
Nego, bas gledam nesto otkaceno, puno upotrebljivije za bicikliste, ali vidim da se navodi i za romobile. Noviji Bub-up, ne trazi velike konstrukcije kao Veltop modeli, moze kao ruksak za padobran nositi na ledjima, pa je najblizi za romobile.
1)
Bub-up - Rainjoy
2)
Bub-up - by Rainjoy 2021
Ima ih raznih
Veltop kombinacija, no, vecina trazi vezu sa sicem, a i prevelika je veza s guvernalom, posebno za one koji vec imaju hrpu stvari ugradjeno.
Da, implikacije vode bicikla i romobila, dva su svijeta, ali po laksoj kisici, veseli znati da postoji
...