View Single Post
Staro 17.09.2021., 09:38   #5648
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Imam jedno pitanjce vezano uz CF.

Izbacio sam hard iz DOS konfe i uvaljao "rear bracket" CF adapter, i karticu od 8GB. Fdisk je uredno odradio svoje i napravio fino 4 particije na 8GB kartici, instalirao se Dos 6.22 i sve je to fino i krasno i radi bez greške.

Međutim iz nekog razloga kad sam uzeo karticu sa sobom da ju nafilam (jer fala bogu lakše je to izvesti preko USB-a nego frigat na rw-e i slicno), kada ju uštekam preko CF/USB adaptera na "daily driver" sa w10 kartica je vidljiva kao USB drive ali se niti vide particije niti joj se može pristupiti (baca "Location not available/Incorrect Function error".) Imam još 4 kartice 2x8gb, 1x4gb i 1x128mb i njih se uredno da čitati preko adaptera (ali nisu formatirane u DOSu fdiskom). Btw sve kartice su razni vendori i razne brzine, ova koja zajebava je najbrža, i ista stvar se dešava i na main konfi i na laptopu (obadva doduse sa w10).

Budem probao na sve kartice narokati DOS pa vidjeti ima li razlike, ali cisto da pitam dok nisam kraj kompa, ima li neki razlog zašto se nebi moglo pristupiti kartici sa fat16 particijama na w10? Ili je do kartice ili nekaj trece ? Imam filing da propuštam negdje neku glupu tehnikaliju
Alien_200581 je offline   Reply With Quote