View Single Post
Staro 13.09.2021., 20:56   #1848
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Također dijelim pozitivne dojmove vezano uz Samsung G7(5).

Naspram 165Hz IPS Acera kojeg sam imao prije ovaj mi se čini još brži iako ne igram ništa za što bi mi trebala ta brzina. Jedino mi malo nedostaje punokrvni G-Sync modul ali to je manja boljka.

Prema ovom testu iako Alienware AW2721D ("Shroud-ov monitor") ima kraći input lag upravo radi tog punokrvnog G-Sync modula, u praksi ga šiša boljim odazivom slike na svim brzinama od 60-144-240Hz. Skoro pa ne mogu vjeroavati da imam VA panel s tako dubokim crnim bojama (i više detalja u tamnim nijansama), a s brzinom TN panela...

Zakrivljenost je dosta i nije za svakoga. No meni osobno super leži, možda ne bi bio slučaj da je 27" verzija. No na 32" koji je već po sebi ogroman je taman IMHO. Jako ovisi o udaljenosti od monitora i položaju sjedenja.

Najveći minus za nekoga tko razmišlja o profesionalnom radu s ovime po meni nije zakrivljenost već nedostatak punokrvnih opcija za podešavanje boja.

Jel netko koristi onaj stražnji panel za skrivanje kablova? Čini mi se da previše savija kablove pa ga nisam montirao...

EDIT: Zasad jedina mana koju sam našao na monitoru jesu one vražje ledice. Čujem tiho zujanje, otprilike kao da komarac leti mi po sobi i ne mogu skužiti gdje je izvor... Pregledao sve ventilatore i grafičku da nije famozni coil whine - da bi ispalo da su upravo te LED-ice na monitoru. Pogotovo ako su uključene prednje i stražnje. Samo stražnje su gotovo nečujne ali sa ugašenima kompletno nestane zvuk. Možda je do toga što se monitor nalazi na ruci. Uglavnom, ako netko ima slučajno istu stvar da znate da niste ludi.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 13.09.2021. u 21:53.
T}{OR je offline   Reply With Quote