Citiraj:
Autor Doom
Uzeo bi krovne nosače za Hondu Jazz ( 06-08 ) generacija, nosači mi trebaju da na krov puknem 3x7 slopive alu skale.
Skale bi cca 20 cm prelazile poviše prednje šajbe i to je valjda ok ?
Viđao sam da ljudi svašta tovare na krov i vozaju naokolo  a otpor zraka je svakako manji u odnosu na to kad se vozi bike gore...
I glavno pitanje u vezi tipa / marke nosača:
Uzdužno po rubu krova imam žljebove pokrivene gumom koja se skida a kad tražim slike auta sa namontiranim nosačima ili isfiltiram na withcar.hr po modelu auta nudi mi nosače sa "šapama" koje se drže ispod ruba vrata.
Ti žljebovi onda nemaju veze sa krovnim nosačima ili je to neka propriety fora za originalnu dodatnu opremu koja ide po cijeni zlata ?
Ok, ma nema veze ok su i ovi sa šapama... jel tko kupovao Nordrive sa withcar-a. Za 1040 kn mi izgledaju kao ok ponuda.
|
Za nosače bi ti uvijek preporučio Thule. E sad, odi u firmu koja ih prodaje/monitira pa će ti moći reći imaju li nešto u ponudi da ide tvornički na tvoje rupe ili će ti ponuditi univerzalne. Postoji i treća mogućnost a to je da se buši krov i montiraju trajna sidra.
E sad, sve to ima prednosti i mana.
Po pitanju koliko ih je lako ukrast (univerzalne) pa do toga koliko štete možeš napravit ako slučajno zapneš negdje pa ih počupaš. Jebi ga ekipa zaboravi da ima bajk na krovu i uleti u podzemnu garažu
Nego vidim nije nitko kačio pa evo da ja malo sa zakašnjenjem i nešto iz Zabrega piknem.
Kad sam vidio osmicu odma mi je srce zatitralo ali onda sam vidio dupe i onu jebenu M značku i odma jebeni gag refleks. Čemu, zašto pobogu :facepalm: