mesh paketi su po samoj logici - paketi.
tp link je jedan sustav, d-link je drugi sustav, itd itd. vjerujem da imaju neko seamless roaming rješenje a sad kakvo trebao biš istražiti. ako su takvi podaci uopće javni.
asus aimesh ima neki proprietary roaming protokol. pitanje je šta je sa ostalim mesh sustavima, zaista ne pratim mesh rješenja i njihove mogućnosti.
standalone rješenja moraju slijediti neki standard, a to su 802.11k/v/r i velika imena podržavaju fast roaming (ruckus, cambium, aruba).
za po doma je to overkill
da se vratimo na tvoje pitanje - zatvoreni mesh sustav bilo kojeg vendora vrlo vjerojatno ima nekakav seamless roaming. da li je to po standardu teško je reć.
inače ja držim odvojeno 5ghz ssid od 2.4ghz ssid-a, jer mi je to radilo sranja. mob mi se spoji na loš signal na 2.4ghz i drži ga iako je u dometu 5ghz ali isto sa slabim signalom i ne želi se prebaciti. i to onda ne radi nikako.
ovako držim odvojeno i mob se spaja samo na 5ghz ssid, i čak na jako lošem signalu imam brzinu koja vrti youtube bez problema. ako se maknem malo dalje prebaci mi se na jači 5ghz s drugog ap-a.
2.4ghz mi je doslovno za legacy uređaje i iot gluparije.