Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.09.2021., 19:11   #56668
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
U pravu si, nije. Zaista očekuješ neku veću razinu od ostalih? Ima li neka koja je iznad 3/5?

Duster sam uzeo kao najprodavaniji model među fizičkim osobama (osim logan kaj je taksisiti voze).

U ostalom čovjek je nabrojao neke normalne automobile, a dačija tu na listi nije.
Pokušavam naći real life situaciju gdje su te NCAP zvjezdice kod Dacie došle do izražaja, ali ne nalazim. Čak ni kod taksista ne nalazim slučajeva gdje je to što nema 5/5 nekog ubilo, a oni bar naprave kilometraže kakve nitko od nas u životu neće napraviti.
Ne znam jel Cammeo još ima skladište na Radničkoj kod Katrana, ali tamo se moglo vidjeti Dacia u svakakvim stanjima. Za pretpostaviti je da su voženi po Zagrebu i da su razvaljeni u sudarima po Zagrebu. Nijednu nisam vidio da je imala veću strukturalnu štetu.

S druge strane, stvarno misliš da ćeš u real life imati textbook sudare kakvi su tamo testirani? (sudar dva auta frontalno dok oba voze 50, sudar pri 50 u statičnu barijeru i sl.)

To što netko ima 5 zvjezdica u takvoj situaciji, ne znači da će te te zvjezdice spasiti kad te netko pogodi s manjom brzinom pod nekim drugačijim kutem.

Okej, vodiš se zvjezdicama kod kupovine auta, ali auto koji još nije ni izašao već ne valja jer je Dacia i jer drugi i stariji modeli imaju manje od željenog broja zvjezdica u laboratorijskim sudarima koji se nakon toga na isti način više nikad neće ponoviti.
Po tome, nitko nikad nije poginuo u Volvu, jer eto, ima 5 zvjezdica i općenito je na glasu kao najsigurniji auto.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 10.09.2021. u 19:29.
1v@n je offline   Reply With Quote