View Single Post
Staro 09.09.2021., 18:52   #1252
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Ajd molba jedna, nemojte klince prevoziti na romobilima. Kakve stvari viđam po zg-u, dođe mi da istučem takve roditelje kad to vidim.. Jedno je po igralištu ili parkingu u dvorištu, ali kad vidim kak se voze po gradu, po cesti, kroz raskrižja..ne znam kaj da velim..
Oko Jelacica, po Ilici, sad ako prodjes, bit ce bar jedan koji vozi klinca ili kincezu na romobilu. Ali to je oko izloga ducana, mala frekvencija hoda ljudi, lagano klize. U puni promet uci je nesto drugo, ali uz ljude i ducane, nema velike brige.

Kao sto rekoh ranije, romobila ce svakim danom biti vise i vise, kad budete mislili da ih ima puno, bit ce ih jos vise.

Nogostupi postaju nova tiha prometnica, te se ne cini da ce postati mirnije u buducnosti. Ostaje samo dizati kulturu ponasanja i edukaciju same voznje. Promatrao iz tramvaja, auta, bicikla, busa, s prozora, cipelcugom, svakih nekoliko minuta ljudi se mimoilaze u potencijalnim neopasnim sudarima, tipa covjek u covjeka, covjek u neko vozilo na nogostupu. Svi se zure, mnogi se ne cine bas sretni, pa stres tanka jos dodatnog goriva od neraspolozenja.

Nakon zene koja me je zamalo s autom poslala u traumatologiju i ovaj tjedan podmirila stetu, neki da, ponovo, vozac na Selskoj, uopce ne gleda, toliko se prepao, da je izasao iz auta i izvinjavao se sto me nije vidio. Ljudi zuje, glavni pogled im je postao periferni, jer imaju sto misli, obradjujemo i kad treba i kad ne treba - sto misli!

Mene musavi ekrani i mobiteli, svakim danom sve vise brinu, cak i od pijanih vozaca u autu, ili drugih prometala. To vise nije ovisnost, vec patologija blejenja u musavo staklo, bez ikakve svijesti o momentu prometa, signalizaciji, ostalim sudionicima, s koje god strane. Jos kad su slusalice na usima pa mobitel u drugoj, pa ruka na guvernalu/volanu... odvratno :

Najvecu molbu trebas poslati omagijanim vlasnicima 'pametnih' telefona koji zaboravljaju mjesto i radnju svog kretanja.

...
Visage je offline   Reply With Quote