Citiraj:
Autor panasonic
Koje su to paranoje i analize, kao da je Revolut kvartovska birtija koja može sutra propast.
Vrijeme takvih firmi tek dolazi...
Onaj tko je paranoičan najbolje da izvuče pare i iz banke i čuva ih ispod kreveta, jednake su šanse da i banka propadne, ako ne i veće.
Pogotovo sad kad je kripto u zamahu, eno Salvadar uveo bitcoin kao službenu valutu...
|
Banka i Bitcoin ne idu bas u istu recenicu. Za sada. Mozda jednog dana bude ali za sada nije. Renomirana banka je za male ljude sasvim dovoljna za sve sto treba. Ionako vecina nema bas neku veću usteđevinu na racunu, ni kod nas ni vani. Oni jaci imaju neke druge nacine ulaganja pa bez banki nema sanse ulozit negdje. Oni jos jaci imaju svoje banke i naravno puno casha za "ostale transakcije". Banke danas tesko propadaju, samo ih preuzme druga jaca banka i riješeno. Revolut se pretvara u klasicnu banku s malo naprednijim uslugama, ali to je to. Mozda ce se napumpati i za koju godinu vlasnici prodaju Revolut nekoj drugoj banci za veliki novac i eto. Više manje svaki novitet završi kod nekog "velikog i poznatog".
Bitcoin je nesto drugo, danas bitcoin vrijedi 10000 eura sutra 50000 preksutra 5000, rizik je ogroman kad imas puno bitcoina. Kao i svaka investicija. Kao valuta je ok, ali bas zbog te nesigurnosti, zemlje se neckaju hoce li ili nece uvoditi BTC kao valutu a velikima pase jer se rade transakcije s puno manjim nadzorom.
Meni zapravo smeta sto smo uvijek zadnji u svemu. Evo npr, visa kartica erste i ne samo erste ne radi u gpayu beskontaktno u 2021. godini. Pa brate mili, cijeli svijet forsira beskontaktno radi korone, a mi i dalje moramo vuci kartice za placanje. A kao članovi EU, "ekipe sa zapada i naprednih zemalja".
Raspričao sam se u PM.