Nisam lakom i pohlepan

, ne patim od pažnje ala Mala Čuknut i Mikro Grbikitić, Seljanka Dodvornik i slični, ne sanjam da sam Jobs i da je moj "najveći" u ulici, marini ili na pisti.
Nekoliko obitelji završava sa suprugom i sa mnom, svi su situirani, nas dvoje imamo sve velike stvari riješene odavno, solidne prihode ...
Ono što se meni vrti po glavi je nešto što "konzervira" stanje i donosi 3 - 3,5% dobiti. Ako je svjetska inflacija od 1,94% - 2,42% zadnjih godina, dakle nešto što je oko 5 - 6% godišnji prinos.
Dakle da ova naša sadašnja lutanja svijetom s jednog kraja planeta na drugi i u budućnosti, nakon odlaska u mirovinu, ne moram posezat za "tekućim" i nasljedstvima već da se rješava povratom uloženog i polako raste ili ostaje na nuli.
5-6% godišnje, ja zadovoljan i naravno da ne moram imati previše interakcije

Jer od tamo negdje 2018 moram stalno nešto "raditi" da ostanem barem iznad 3%, prebacivati, proučavati, kalkulirati, ...
ZABORAVIH:
Životna osiguranja, to imam na supruzi

(ne, ne mislim ranije unovčiti

) i ne, nemam na sebi (ne, nije osiguranje da ona ne pomisli ranije unovčit) već imam "falingu" sa pumpom, pa mi uplata sa istim uvjetima kao i za suprugu kada smo to riešavali prije jedno 10ak ili više godina, iznosila ako me sjećanje ne vara jedno 2,5X više, tako da smo odustali od toga. Pre velik sam im rizik ...