View Single Post
Staro 05.09.2021., 01:22   #12
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Je, svijetli, slabije malo pa popodne na suncu nisam vidio, sad sam pogleda, i svijetli, probija na sve, na USB, na steppere na sve, i to kroz GND ili negativni pol DC struje. Kad okrenem shelly onda ne probija kad je ugaseno ali i dalje probija(svijetli) i kad je upaljeno samo slabije pa ne trese.

Mene cudi sad kako ista tu radi, tj kako nista nije sprzeno... Moja pretpostavka je da je do adaptera, koja mi je opcija da utvrdim da je sigurno on? I sa cime da ga zamjenim da me ne przi

Moze i 12V i trebalo bi bar 5A, samo da je sigurno... Vidio sam u chipoteke ispravljače, ali meni bi trebalo nešto "zatvoreno" za vanjsku upotrebu.

Nije ti ništa sprženo zato što tog napona nema kad su stvari uključene, on se javlja samo kad ti krug ostane otvoren, a i javlja se između metalnog okvira i zemlje, ne na + i - od RPija i ostale elektronike. Vjerojatno je uzrok pojave napona onaj kondenzator koji se u switcherskim napajanjima stavlja između visokonaponskog i niskonaponskog dijela radi smanjenja smetnji. Tebi vjerojatno taj shellyplug prekida nulu i onda preko faze i tog kondenzatora curi napon prema niskonaponskom dijelu. S obzirom da se radi o kondenzatoru malog kapaciteta napon koji se nakupi samo pecne, ali nije opasan. Ako imaš mogućnost spoji taj metalni okvir na uzemljenje i riješio si problem.
Night je offline   Reply With Quote