View Single Post
Staro 04.09.2021., 22:36   #10
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Onda na toj fazi imaš svjetlo ili neki drugi potrošač koji prekida nulu, a ne fazu pa se napon inducira preko aktivne faze natrag na nulu i dolazi do shellya. Takvi naponi su do cca 100 V, dovoljno da malo pecka i upali ispitivač. Sredi prvo to pa onda mijenjaj napajanje jer problem nije u njemu. Neki znaju dodati paralelno kondenzator, ali to nije rješenje nego zaobilaženje problema.
Hmm a nebi trebalo bit, dakle imam adapter ko za laptop 24V DC. Iz njega idu 2 zice na PCB na kojrm se nalazi STM32 bluepill, 2x Toshiba S109 Stepper driveri, TI konverter 24vDc na 5V, Wemos D1 mini (ESP32),CP2102 USB port i osigurac i to je to mislim.
Taj PCB je spojen usb kabelom na Raspberry PiB3+ i na uzemljenju od. pia(lan port usb okvir ispitivač svijetli)

Kad je pi sam spojen nema probijanja nikakvog, sto bi dalo naslutiti da je sa njim sve u redu. Kad je sam PCB spojen probija. Na PCB dolazi samo DC24V struja koja ide direktno na steppere, a ostatak se spusta na 5 sa ovim Texas instruments konverterom.

Ali da dobro si definirano lagana struja pecka ali nije drama, no neugodno svejedno.
OuttaControl je online   Reply With Quote