View Single Post
Staro 04.09.2021., 18:50   #4
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor marko_st Pregled postova
Shelly plug ti očito kida samo jednu žilu...

A šta se tiče ostatka setupa, nešto nije OK, zatvara se strujni krug preko nečega...

Iskljucuj komad po komad....

Okreni potrošače uključene u shelly naopako pa vidi što se desava...

Sent from my RMX2170 using Tapatalk
Znaci teoretski ako okrenem shelly za 180 nemam tog problema vise kad je isključeno. Ali sta ne znaci da mi idalje negdi nesto ne probija.

Na kućištu iliti montaži su samo stepperi koji su spojeni sa 4 zice, sta bi znacilo da preko njih probija.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Prvo provjeri da svugdje prekidaš fazu ako je izvršni element (prekidač, rele) jednostruki (čitaj 1 kontakt),
ako je sa 2 kontakta onda prekidaj i fazu i nulu.
Spoji metalno kućište na ispravno uzemljenje.
Nije mi to zgodno jer su samo stepper motori i rpi na njemu inače nema drugih zica, ali taj divlji napon nebi smio dolazit do tih uredjaja vako i nako.

E sad trik pitanje kako da provjerim jel kuciste pod naponom bez da se stresem svaki put ispitivač mi ne reagira( ne svijetli) Imam multimetar ali neznam ga koristit u ovoj situaciji, dal da ga prebaci na AC? jednu zicu na montažu drugu na ogradu?

Nezz koliko je bitno da adapter(kao za laptop) nema uzemljenje, samo fazu i nulu, jel moguce da on nekako probija tu struju i onda kroz DC zice prolazi AC napon? i kako da to testiram, ponovo bez da sebe przim. Nekako bas u njega sumnjam zbog aliexpress, pretpostavljam da bi on trebao zaustaviti sve dok se ne koristi.
OuttaControl je offline   Reply With Quote