Citiraj:
Autor maXonja
OC-at CPU 6. gen se moglo samo na pločama za 6. generaciju i to većinom na Z170 chipsetu, sa starijim modificiranim verzijama BIOS-a s time da niti to nije bila garancija da će raditi
Ja sam probao nekoliko ploča sa Z170 chipsetom (Gigabyte, Asus, MSI, ASRock) i samo na ASRocku sam uspio složiti da to radi kako spada, ostale su sve imale razna blesiranja
Što se tiče dual channela, bolji ram kitovi imaju XMP profil i potrebno im je 1.35V za rad na koliko automatski prebacuju kada se upali XMP. Tako da, nije moguće da dual channel ne radi zato jer je ram na 1.35V.
|
tokom dana budem probao prebacit keks, ništa me ne košta, makar je vjerojatno spigan pin, kako si kolege rekli ili čak puko, a kaj se tiče ocanja, sječam se i kolko mi zvoni da i je prvi asrock izbacio mbo sa tom mogučnošču, al nebum sad petljal još i oko toga, ovaj cpu nakon i5 2500 je raketa kaj je je, samo jedno nisam znao da samo jedanu jezgru diže na 3.6 non k cpu, pa mi to nije bilo jasno zakaj neče sve, kak je bilo na i5 2500 non k, makar kako sam sve stavil na auto velim čak znam ulovit i dvije da odu na cca 3.4-5mhz.