View Single Post
Staro 04.09.2021., 12:11   #9
Mrakky
Premium
Moj komp

Mrakky's Avatar

Datum registracije: Oct 2012
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
OC-at CPU 6. gen se moglo samo na pločama za 6. generaciju i to većinom na Z170 chipsetu, sa starijim modificiranim verzijama BIOS-a s time da niti to nije bila garancija da će raditi
Ja sam probao nekoliko ploča sa Z170 chipsetom (Gigabyte, Asus, MSI, ASRock) i samo na ASRocku sam uspio složiti da to radi kako spada, ostale su sve imale razna blesiranja
Što se tiče dual channela, bolji ram kitovi imaju XMP profil i potrebno im je 1.35V za rad na koliko automatski prebacuju kada se upali XMP. Tako da, nije moguće da dual channel ne radi zato jer je ram na 1.35V.
tokom dana budem probao prebacit keks, ništa me ne košta, makar je vjerojatno spigan pin, kako si kolege rekli ili čak puko, a kaj se tiče ocanja, sječam se i kolko mi zvoni da i je prvi asrock izbacio mbo sa tom mogučnošču, al nebum sad petljal još i oko toga, ovaj cpu nakon i5 2500 je raketa kaj je je, samo jedno nisam znao da samo jedanu jezgru diže na 3.6 non k cpu, pa mi to nije bilo jasno zakaj neče sve, kak je bilo na i5 2500 non k, makar kako sam sve stavil na auto velim čak znam ulovit i dvije da odu na cca 3.4-5mhz.
Mrakky je offline   Reply With Quote