Citiraj:
Autor rendula
Taj 3.6ghz boost je skoro 1-core. Ako bencas sve jezgre ne ide (vjeroajatno 3.6 1-core, 3.3 all core)
Pokreni tipa cinebench single core test.
|
ok hvala, ako je tako ok, al onda me opet kopka zašto ima bios sync all core?
Citiraj:
Autor xlr
Rendula dobro kaže.
Meni isti cpu boosta na kad se bootaju winsi, a poslije nisam primjetio da radi iznad 3,3.
Na slici zaokružen boot, a kasnije pokrenuo winrar benchmark i na kraju prime95 - ništa od boosta.
Kada ugasim multithreading u winraru onda dobijem taj boost.
https://imgur.com/a/DB8AhfY
|
ma da, baš budem probao sa winrarom, jet fakat mi čudno da boosta sam 100mhz, pa kakav je to boost, ok na jednoj jezgri 3.6, al opet, kaj nije bilo da se to u biosu dalo ispeglat baš sa tim sync all cors?
Citiraj:
Autor Mrakky
ma da, baš budem probao sa winrarom, jet fakat mi čudno da boosta sam 100mhz, pa kakav je to boost, ok na jednoj jezgri 3.6, al opet, kaj nije bilo da se to u biosu dalo ispeglat baš sa tim sync all cors?
|
ok sad kad smo utvrdili da bosta all cors samo na 3.3mhz, dal postoje još di oni biosi sa kojima se mogla ta 6gen non k cpu ocat ili su to i zeznulu preko windows updejta?
preko winrara sa isključenim multithertingom nevidim da jedna jezgra boosta na 3.6, al vidim preko real temp-a
još jedno pitanje kada bi mjenjao taj cpu i matičnu i eventualno rame (rame bi možda i ostavio jer su dva keksa od 3200mhz lc power) za amd-ov cpu i ploču šta bi mogao očekivat, koji ryzen i otprilike koja ploča?
hvala