Citiraj:
Autor kopija
Kolege Dakky i Cartman, znate li jel se naplaćuje posjet muzeju telekomunikacija u tom neboderu?
|
Kada sam ja bio u turističkom obilasku Kozale prije oko 6-7 godina, imao sam i vodiča, više djelatnika iz HT-a- bio je ok "muzej".
Dosta bučan, ventilacija u sredini sobe vuče zrak van.
Čovjek nešto objašnjava na jednom katu a ništa ga ne čuješ od buke.
Unutra na većini mjesta prastara oprema. Ne znam točne nazive opreme, vodič nam je pokazivao dio starijih ogromnih ormara u jednom kutu zgrade preko čega je prije išla telefonija a onda je pokazivao par malih kutija (tj sada voip), kaže sada ove male kutije jedna u Utrinama, druga ovdje obavljaju cijelu telefoniju za cijelu Hrvatsku. S time da je Kozala redundatna i sekundarna pozicija (manje bitna).
Rekao da se stara oprema više ne koristi, a u obilasku je i dalje radila, uključena u struju i žmigalo brdo lampica što god smo išli vidjeti.
Imaju ultra malo dizalo a bile su velike turističke ture pa sam morao ići stepenicama, zgrada izgleda u stilu 70-ih po uređenju.
Imate pogled na groblje na jednoj strani a na drugoj na stijene i planinu.
Na jednom katu sam vidio kroz prozor urede a unutra Sperry Univac oprema.
Više od pola zgrade se tada nije koristilo i prazno što je šteta.
Možda se stanje promijenilo, kada sam ja bio tek se vdsl uvodio.
Šteta što se većina katova nije koristila i doslovce su neki katovi muzeji a oprema je ostala unutra.
Kraj dizala na nekim katovima je bio plakat "HPT vam želi ugodni radni dan" a na nekim katovima je bio narančasti plakat HThinet i neka slika nasmiješenog čovjeka uokvirena. Rasvjeta, zidovi, uredi onako stil kao da je Jugoslavija i Tito, slično kao aeodrom na Krku.
To je bilo još prije nego što su uredili fasadu i nije bilo zaštitara na ulazu, možda se nešto u međuvremenu malo moderniziralo i uredilo. Više nemaju takve turističke obilaske par puta godišnje, šteta, raspitao se.
Mislim da sam ja bio u zadnjem javnom obilasku građana koji se radio.