hvala na brzom odgovoru...
ključna stvar u cijeloj priči mi je neki lijepi i pregledni library.. gledam uglavnom mkv do par GB veličine, uglavnom FullHD, 4k mi nije bitan, a na 4TB disku je mali miljon filmova i serija
s obzirom da još nisam ni kupio mediaplayer (mi box s mi je favorit zbog službene podrše za netfix i hbo aplikacije, a shield mi je malo preskup) koja bi bila najbolja kombinacija playera i software za neki dobar library filmova i serija sa eksternog diska..
pretpostavljam da se sve svodi na android ili android tv box + Kodi.. da li uopće ima još koja opcija programa koji podržava neki pregledni library u kojem možeš vidjet bitne informacije tipa imdb ili metascore ocjena, dužina filma, kratki plot filma i slično.. mislim da sam negde u nekom topciu pročitao da library podržava Nova player i Jellyfin.
znači na mi box s ide Kodi, Nova player ili Jellyfin, spojim vanjski disk, pokrećem neki od tih programa i libraryu biram i pokrećem što hoću, a opet netflix i hbo aplikacije su službeno podržane jer čitam da većina ovih android boxova nije licencirana. napr x96 max+ koji je hardverski dosta jači je trenutno 400 kn u Ronisu ali netflix vrti u SD rezoliciji max