molim savjet za gledanje filmova sa eksternog diska
da li je moguće na android tv box (xiaomi mi box s) instalirati Plex, spojiti na usb vanjski disk i sa njega gledati filmove. znači da pokrenem Plex, unutra vidim cijeli svoj library svih filmova koji su na eksternom disku spojenom sa usb direktno u android box i samo pokrenem što želim gledati sa eksternog diska (4 TB). bez komjutera i bez streamanja preko mreže. za netflix i hbo mogu ionako samo instalirati android aplikaciju na mi box s i gledati preko nje...
alternativa mi je Kodi, prije sam na starom android media playeru (Minix U9-H) imao Kodi, spojen vanjski disk, na Kodi složio skin koji mi se sviđa, kreirao library i birao što mi se gleda, super mi je bilo što vidiš sve bitne podatke filmovima, lijepo izgleda, možeš sortirati na sto načina ali bilo je i dosta trzavo kad pokrenem kodi pa on "probudi" eksterni disk pa mu treba da se učita ogromna količina fajlova sa 4TB diska pa se tu i tamo smrzne iako je generalno sve radilo ok
uglavnom htio bi isprobati i Plex pa me zanima dal se može samo instalirati na android box i gledat filmove sa externog diska kroz Plex na TV-u... pitam jer čitam da Plex služi uglavnom za stream sa kompa tj. ne kužim dali je on ujedino player za media fajlove, u ovom slučaju sa eksternog diska a ne preko mreže