View Single Post
Staro 29.08.2021., 11:55   #6
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
za switch je jedino bitno da u njega ulazi puni signal, dali dolazi iz routera ili drugog switcha je nebitno,
u ovom slučaju je jedino bitno dali može dobiti 3 max tv uređaja od t-coma ili ne,
ako mu prodaju moraju osigurati da se reciveri mogu spojiti na router u tom slučaju mu je dovoljan 1 swich osim ako na putu do garaže nije koji od ova 2 tv-a pa stavi jednoga pred taj tv pa iz njega kabel u garažu pas drugoga tamo s obzirom na cijenu kvalitetnih dužih kablova i nije neka velika razlika u cijeni a ipak ljepše djeluje ako putuje jedan kabel cijelo vrijeme nego dva -čisto optički dojam.

Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
a tht modem gura tv i net na istom lan portu istovremeno ?

ja kad sam sa mikrotikima radio sličnu stvar, zezao me modem.. što se prvo javilo to je radilo .. ili net ili tv
nikako zajedno
portovi na t-comovim routerima su poštelani na automatiku,tek kad ubodeš uređaj odabere v-lan kad spojiš tp-link TL-SG105E u njemu odvaja v-lanove
cat 6 ili cat 7 kabel bi trebao oba dva signala prenositi kod mene radi preko godinu dana i ne samo kod mene ima u temi, kod mene je
router -swich-maxtv-iz swicha u drugi swich-drugi maxtv,na svaki swich je spojen kablom masch uređaj tako da je puni wifi signal u cijelom stanu
iz routera ide jedan kabel za sve,jedino treba paziti port na swichu jedan iz kojeg ide kabel prema swichu dva nesmije biti tagan
kod mene je spojeno 30 uređaja (smart home) i sve radi istovremeno i savršeno čak puno bolje sa swichevima nego bez, jer maschovi pruzimaju večinu posla
i oterečuju glavni router.

p.s. nažalost masch i maxtv sa ovim reciverima do daljnjega neidu zajedno,odnosno uz puno muke ide ali krahira prilikom prve promjene ip adrese nestanka struje ili sličnog ,
i onda traje par sati da se sve upogoni problem je u ip adresi resivera teoretski bi se moglo riješiti novim firmwareom za reciver ali eto nitko neradi na tome vjerojatno će u budučnosti
izdati 4k recivere koje ćemo plačati par kn mjesečno kao premium uslugu koja će to moći,kao što to rade već neko vrijeme u njemačkoj

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 29.08.2021. u 12:51.
skalar je offline   Reply With Quote