U mom slučaju su nedavno bili toliko nesposobni da im je i njihov HT tracking app i ostali tracking sajtovi govorio "u pošti za preuzimanje" (to mi je rekao i poštar uživo pa sam znao 100% da je tamo), ali naravno da je bilo "ja sam upisala taj broj u sustav i nista mi ne izbacuje". Onda kad sam joj rekao "a ovdje sam ja upisao na vaš HP app na webu taj broj i piše da je kod vas" i gurnuo joj ispis pod nos. Onda su se svi skupa cudili ko pura dreku i ipak našli paket (jer su ga zgurali u neki ormar vjerovatno di ne treba) ali i dalje ga nisu imali u sustavu ni u onim svojim čitabama, pa su prtljali onda dodatno jos kako da mi uopce izdaju nešto što nemaju...
Kako je paket bio sa Alija u nekom trenutku je promjenio tracking number sa kineskog na njemacki tracking, e to im je tek bila dodatna misterija ali i dalje je super kako oni nisu mogli naci niti jedan od dva broja u kompu ili onim svojim famoznim listama, bez obzira što im app na webu pokazuje da je kod njih.
Nevezano sa taj slucaj u zadnje vrijeme nisam platio nista extra u nijednoj situaciji osim VAT kod kupnje, sad je vec doslo 4-5 paketa po "novom" režimu. Jedan je dofurao Overseas a 4 HP iako sam primjetio da je vecina bila routed preko neke druge drzave, i usla u HR preko druge clanice EU a ne direktno iz Kine.