Citiraj:
Autor Disco
Pa što nije bila neka spika da I/O chip nema baš koristi od nižeg procesa...ili vi pričate o nečem drugom?
I ja sam totalno za to da svi Ryzeni imaju GPU u sebi kao Intelovi procesori, trenutno smo u retardiranim vremenima što se tiče dGPU i ovakav backup bi nam svima jako dobro došao, a i ekipa kojoj je GPU nebitan, a jači proc je, bi imali koristi od ovakvog pristupa.
|
Ne treba zanemariti ni prostor koji bi se dobio za Epyc (karikiram možda se oslobodi mjesto za core chiplet ili dva na 5nm, ako I/O die pređe sa 14nm na 7nm
Također uzeti u obzir i ugovore. 14nm se radi u GloFo, s vremenom će se to phase outat i/ili su ugovorne obveze manje, a sve više će 7nm biti slobodno kako svi budu prelazili na 5nm
Citiraj:
Autor Chuby
imho RDNA(2) bi trebao biti opako brzi.
Mislim da se AMD nece pretjerano opustit po tom pitanju jer Intel radi revoluciju (vidjet cemo jos kakvu) po pitanju grafike.
|
RDNA2 igpu bi trebala biti mnogo bolja, pogledaj na desktopu razliku u performance per watt naspram vege
Da se razumijemo ne mislim da će AMD raditi neke monster APU (tipa 2x i više jače od sadašnjih), no to poboljšanje efikasnosti će im vjerojatno omogućiti da skoro svaki zen4 ima neku basic bitch igpu koja ne troši puno, niti zauzima puno die spacea