View Single Post
Staro 24.08.2021., 20:03   #9361
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Pa što nije bila neka spika da I/O chip nema baš koristi od nižeg procesa...ili vi pričate o nečem drugom?

I ja sam totalno za to da svi Ryzeni imaju GPU u sebi kao Intelovi procesori, trenutno smo u retardiranim vremenima što se tiče dGPU i ovakav backup bi nam svima jako dobro došao, a i ekipa kojoj je GPU nebitan, a jači proc je, bi imali koristi od ovakvog pristupa.
Ne treba zanemariti ni prostor koji bi se dobio za Epyc (karikiram možda se oslobodi mjesto za core chiplet ili dva na 5nm, ako I/O die pređe sa 14nm na 7nm

Također uzeti u obzir i ugovore. 14nm se radi u GloFo, s vremenom će se to phase outat i/ili su ugovorne obveze manje, a sve više će 7nm biti slobodno kako svi budu prelazili na 5nm

Citiraj:
Autor Chuby Pregled postova
imho RDNA(2) bi trebao biti opako brzi.
Mislim da se AMD nece pretjerano opustit po tom pitanju jer Intel radi revoluciju (vidjet cemo jos kakvu) po pitanju grafike.
RDNA2 igpu bi trebala biti mnogo bolja, pogledaj na desktopu razliku u performance per watt naspram vege

Da se razumijemo ne mislim da će AMD raditi neke monster APU (tipa 2x i više jače od sadašnjih), no to poboljšanje efikasnosti će im vjerojatno omogućiti da skoro svaki zen4 ima neku basic bitch igpu koja ne troši puno, niti zauzima puno die spacea
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote