View Single Post
Staro 23.08.2021., 08:57   #3471
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor TomG Pregled postova
Postovani,

nekoliko pitanja u vezi renoviranja kupaonice.

1. Tus kabina - walk in sa kanalicom ili neka nisko profilna tus kada? Ogradena cijela ili staklo s jedne strane i s dvije zid. Zanima me konkretno kolika je vodena propusnost tih kanalica, mislim da ne bih trebalo biti problema ali bolje pitati

2.Kupaonski radijator - molim preporuku za navedeni, kupatilo je cca 6 kvadratnih metara. Pocincani ili bijeli? Mama i tata su zapeli za neki Terma bad iz Feroterma.

3.Slavina za umivaonik i slavina za tus. Grohe ili nesto drugo?
Za tus bi uzeli nesto i sa "vodopadom"

4. Kupaonski element nam je potreban samo 1, nemamo previse stvari ionako u kupatilu. I to bi uzeli nesto ispod umivaonika. Ikea ili nesto drugo?

5. Preporuka wc skoljke, e sad se dvoumimo uzeti ugradbenu ili kotlic i skoljku pa ici na stari sistem. Ima li nesto moderno i uklopljeno a da je vanjsko, i moze preporuka za ugradbenu kombinaciju pa cemo vidjeti.

Zaista svaki savjet u vezi remonta iste je dobro dosao.

Hvala unaprijed!
Imam walk in tuš s kanalicom, pije dosta dobro, ali ako ima onaj filter za dlake, doslovce se od kose zaštopa za 3 dana (dvoje ljudi s dugom kosom u stanu). Imam staklenu stijenu, 120cm i do plafona, izgleda kudikamo bolje od ovih koje nisu do plafona i nema one poprečne poluge. Napomena: rečeno mi je da to staklo do plafona je super ako imaš ujedno i zračnicu/filter u tuš kabini (ja imam pa sam riskirao s tim do plafona), navodno se para zna skupljati iza stakla i dugoročno bi moglo biti problem.

Imam Grohe, ništa specijalno ne vidim naspram nekih jeftinijih slavina. Isto se maže, isto ima kamenca, ništa posebno a skuplja duplo od nekih drugih.

Imam ugradbenu wc školjku s kotlićem (Geberit), nikada se više ne bi vraćao na normalni kotlić. Tiši, brže se puni, ne vidi se, ova udubina od Geberita gore mi služi kao stalaža itd.

Kupaonski radijator, ona "lojtra/ljestve", bijele boje, imam već u 3. stanu, nikada ne bi mijenjao. Jačina/veličina ovisi o veličini kupaone, nema se tu šta filozofirati, postoji računica i formula za izračun veličine.

Što se tiče elemenata i namještaja, izbjegavaj namještaj.hr i vidaxl (od par ljudi dobio loša iskustva, naručio noćne ormariće za 600kn, isti dan išli k sestri, smrde, ošteeni bili, iverica se prosipa, pun stan iverice i prašine itd.).
Mommistake je offline   Reply With Quote