View Single Post
Staro 22.08.2021., 07:40   #1346
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Dr. Strange Pregled postova
Ma ništa odustajem od linuxa na tom uređaju, riješiš 1 problem nastane drugi i tako unedogled, windowsi mi rade iz prve.

edit:Uspio sam Mint instalirati, no ne znam zašto mi neće ubuntu, ni 20.04 ni 21.04 verzija.

edit: Na kraju sam uspio instalirati i ubuntu, no software update mi javlja: not all updates can be installed, i nudi mi opciju partial upgrade ili continue, što odabrati?
...po 10001 put - Linux nije Windows. Ako ti javlja nesto da nejde postoji razlog za to. Grub instalacija > ako ti diskovi nisu particionirani kak spada (MBR/GPT pogotovo jos ako pokusavas dual boot sa Windowsima slozit) moze bit da neda instalciju jer kaze - ovdje bi se moglo nekaj skrsit. Imas klasican sata disk ili M.2 SSD? Windows jednostavno pegla jer misli da je jedini OS koji mora biti na disku. Ako ne shvacas kao pocetnik zasto - sve 5. Ali opet - treba nam vise informacija. Zasto ti javlja taj INFO? Ako si spreman ulozit malo truda - super. Ako ne - nije Linux za tebe, sorry. Da bi pravilno instalirao i odrzavao OS (da tu mislim i na Windows) treba ulozit malo truda i nesto naucit.

Da se bar nasao netko i napisao neki tutorial na HR i stavio ga tu na forum...al hebiga treba si dati truda i malo citat... (HINT: tamo ces naci i odgovor na svoje zadnje pitanje).

Sorry na rantu ali mi je zbilja vec puna kapa ekipe koja pita za savjet a nije voljna uloziti ni milimetar truda u nesto , nisu sposobni dati valjan info i skacu iz teme u temu - i glavno da Linux sucks. Nitko se nije rodio pametan , nema osobe koja zna sve ali jebemu ak ti netko zeli pomoci daj malo i ti truda ulozi.

EOD.

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 22.08.2021. u 09:13.
tomek@vz je offline   Reply With Quote