Citiraj:
Autor Proudcroat
Pošto vidim da se ti super razumiš. Koju matičnu da uzmem za 8 gpu. Mislim za sad imam 2 x 3070, 1 x 3080 i 2 x 3090. i mislim uzet još do 3 sa vremenom. Uzeo bi 2 napajanja po 1000 w. I šta mi sve još treba jer sam totalni debil za ovo
Ps. Misliš da je ovaj rig gore šta si stavio link bolji od onog od Bugara?
|
Koji Bugar ???? daj link ... starim,zaboravljam .. :-)
Inače to je moj rig, u biti 2 riga ... pošto nisam imao ploču za više od 2 komada 3060, stavio sam 2,pa upotpunio to sa 1660S ... dodao one male monitorčeke ...
Koju ploču za te kartice još da je za 8 gpu-a ... gle ako misliš stavljati takve kartice i da imaš full hash,trebaš ploču koja ima x16 (barem x8) PCI-e slotove ...
U dolasku je jedna od kineza sa 5 slotova,pa čekaj da istestiram, naravno ako ti nije hića ...
Inače traži neke x99 ili slične serverske ploče (kojima je cijena boli glava) i jedino ti ovisi koliko slotova x8,x16 imaju da podrže te 30xx kartice ....
Ili ići na neke kombinacije sa 1660s ili 1660ti,pa onda rasporediti to u 2 riga,pa tražiti ploču koja ima 2/3 x8/x16 slota,a da ima i nekoliko x1 slotova ...
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
A može nać kakve 580 8gb po 2000-2500 ili 4gb verzije od 1000 nadalje
Samo je pitanje dali da ide na 4 ili 8gb, jer s 2x 8gb ne moze nista...s cca 5 komada 4gb već nešto može osjetit da kaplje 
|
Ja sam počeo sa 3 komada 1060 3GB (naravno onda se moglo majnat sa 3gb ETH), pa zašto nebi i on sa 3 komada 580/8GB ili tak nekaj slično,pa ako mu se to svidi nek dodaje, ili da uzme jedno 3080 koja će hashat ko i ove 3 ,ali sa manje struje ...
Sve su to kombinacije,sad dal na ERG/RVN/ETC ili ETH ...
Po meni možda mu je bolje onda uzeti 1660S,pa laganini, ako uzme 2 ili 3 može to (pretpostavka) staviti u svoj komp sa riserima,bez da mijenja ploču,ram i napajanje ... (pretpostavljam da nema mikro ploču) ...