View Single Post
Staro 18.08.2021., 17:21   #8
malikorisnik
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
OK, ajmo po redu:

a) kod dosta tih SOHO uređaja zajedno se unosi / definira DHCP Server i (Custom) DNS - ovi,
zbog željene namjene DHCP Server bi po pravilu trebalo ugasiti a sa druge strane (kad ga ugasiš) onda ti onemogući i definiranje DNS - ova,
zaobilazno rješenje je:
- privremeno upališ DHCP Server (+ Save / Applay)
- postaviš Custom DNS - ove, npr. 1.1.1.1 i 8.8.8.8 (+ Save / Applay)
- ugasiš DHCP Server (+ Save / Applay)

Štos je u tome jer ostane upisan Custom DNS i koristi ga.

b) vidim da si probao / čačkao sa Wireless Bridge, to ne koristiš u tvojoj kombinaciji = Disabled

c) sam kažeš da postoji neka nekompatibilnost između Blackberryja i V51, možeš probati:
- vidi koji je radni kanal, neka je u opsegu 1 - 11 (a da je slobodan), to igra ako BB ima usa drajver pa ne vidi 12. i 13. kanal
- pod Security stavi WPA2/WPA a za autenth isprobaj sve kombinacije AES/TKIP, TKIP, AES

d) imaš još jednu mogućnost, radi kod nekih blesavih uređaja:
- na glavnom routeru (V45) skrati DHCP Pool, npr. 192.168.1.50 - 192.168.1.100 (+ Save / Applay)
- na V51 upali DHCP Server, DHCP Pool 192.168.1.110 - 192.168.1.160 (primijeti da se ne preklapaju) a za Custom DNS - ove stavi DNS1=192.168.1.1, DNS2=1.1.1.1 (+ Save / Applay)

Kako rekoh, taj trik pomaže kod nekih uređaja.

e) samo napomena, apsolvirao si povezivanje uređaja, treba po Lan1 - Lan1 principu,
switch između nebi trebao smetati

f) za kraj, static IP na BB, nisi naveo šta si postavio, ovo bi trebalo raditi:
IP=192.168.1.8 (mora biti slobodna)
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1 (gl. router preko kojeg ideš na internet)
DNS1=192.168.1.1 (nekada je korisno staviti i tu gl. router, alternativa 1.1.1.1)
DNS2=1.1.1.1 (alternativa 8.8.8.8)
Tako uneseno bi morao imati pristup Internetu.

That's all
Sredio sam, ali tek nakon što sam isključio da automatski preuzima vrijeme sa interneta. Nikako nisam našao mogućnost podešavanja vremena i na tom (v51) routeru je datum bio 1.1.1970god. Pošto znam da to bude problem kada nije na satu na PC namješteno, na to sam se na kraju u očaju odlučio.
Sada radi.
Žica je iz prvog routera (port LAN1) u drugi router spojena (LAN2). I sada radi.
Ali još nisam testirao da li će raditi kada drugi router odnesem u dvorište i spojim na kameru. Valjda hoće.
Kada mi bude potrebno da tamo spojim PC onda ću vjerojatno spojiti sa WLAN karticom tako da nema gimnastike preko WAN-a.
malikorisnik je offline   Reply With Quote