View Single Post
Staro 14.08.2021., 12:48   #1435
delavi
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2020
Citiraj:
Autor Lika091 Pregled postova
Sony se treba okrenut operaterima. Huawei je izgubio google ali su napucali preko operatera trziste tako da je zadržao svoje mjesto na trzistu iako su mu predviđali kraj. Xiaomi je iskoristio nedostatak googla kod Huaweia i dobrom cijenom usao u vrh. Samsung i Apple su tu gdje su i bili. Ostalo prakticki i ne postoji. Iako je Motorola dosta agresivna na trzistu, a Asus ponudio kompaktni top. Lg ne postoji, Alcatel uzas... Lenovo uzas itd... Sony može bit top ali mu se neda, prakticki mogli bi pokorit trziste da svako ko ima PStation ima zelju da kupi i njihov mob. (razni makreting i kombinacije...) Ovako je na margini da zavrsi ko Lg.
Huawei se izvan Kine jako slabo prodaje. Kemijanje sa google servisima prosječni korisnik neće/nezna raditi. A i meni se ne bi dalo zezat s time na mobu kojeg sam platio npr. 4tkn na više. Xiaomi se probio cijenama (za hardver koji nudi) i bombardiranjem modelima ali mu je softver odvratno bugovit i to ozbiljni bugovi koji nerviraju. Plus što mu baterije često brzo degradiraju i resale value je užasan. Samsung uvaljuje exynose u Europi ali eto sad su počeli dijeliti i snapdragone, ali se čini još kao najbolji izbor od svih androida (ironije li). Apple je uvijek u vrhu bio i to je posebna kategorija, nije android. Ostali nisu više vrijedni spomena ili su se pogubili a sony sa svojim cijenama i mobitelima može bit zanimljiv samo dobro stojećim hipsterima.
Nikad gora situacija nije bila s mobitelima a ponuda modela nikad bolja.
delavi je offline   Reply With Quote