View Single Post
Staro 12.08.2021., 22:19   #5281
Hombre
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: Ploče
Postovi: 263
Vidim nakupilo se postova. Malo sam pauzirao.
Jednom sam se probudio u krevetu koji nije moj što ne bi bilo loše da je krevet neke osobe drugog spola ali ovaj je bio nekako oskudan, na untrašnjosti lakta bilo je nešto sve sam vidio mutno... i kad sam nakon dan vremena progledao bila je to neklsična bolnička soba gdje su kreveti bili na jednoj strani, a na drugoj dugi pult, bolničarke, doktor(i). Odjel intenzivne njege KBC Split bolnica Križine. Nakon par dana uboli su mi kateter pa sam nosio piškicu zajedno sa sobom i preselili na klasični odjel u sobu koja je bila samo moja, a meni su trebala tri dana i bezbroj pokušaja da se sjetim svoje adrese stanovanja, bratove adrese i milion drugih sitnica, a i otkrio sam da nisam skroz progledao jer kroz prozor nisam vidio ništa dok sam drugi dan vidio kameni kampanel i golemu modernu crkvu, kuće, vrtove, "S ponistre se vidi Šolta", Splitska vrata kroz koja plove bijeli trajekti, Brač. Na sebi sam imao samo pelenu, bez mobitela, pola vremena u polusnu dok mi nisu donijeli bocirane vode i par majica za koje su mi rekli da ih je donio moj brat, a kasnije je stigao i mobitel iako sam i dalje na sebi imao majicu, pelenu i kateter jer nisam smio iz kreveta tj. vezali su mi ruke, a drugi dan odvezali i dopustili da sjednem. Da ne duljim razlog prijema je metabolička acidoza i opće loše stanje. Još dolazim sebi i griješim u kucanju brojeva.


On topic. Dosta mlak prijem novih Windowsa. Iako znam raditi na MACu nisam baš lud za njim ali mi je drago da su prvi dojmovi pozitivni i vjerovatno ću ih instalirati kad mi zdravlje dopusti jer imam valjda deset backupa Win na raznim diskovima.
BTW: Onome koji je pitao koliko zauzimaju Win 10 na disku. Single user, redoviti update, brdo programa od kojih su neke instalacije velike preko 1GB i backup koji je ipak komprimiran bude nešto veći od 40GB. Kako će biti s Win 11 vidjet će se, a i kod mene je boot SSD Samsung od 1TB pa me nije briga koliko će instalacija pojesti. Sada su diskovi beskonačno jeftini i nije mi jasno da netko ne može sebi priuštiti 1TB za boot makar bio mehanički. Ništa osim programa i wallpapera se ne snima na njega nego su svi programi koji imaju download konfigurirani da snimaju na drugi mehanički disk, pagefile, system recovery su Off jer pagefile ima skoro 30 GB RAMa da se vrpolji po njemu, system recovery imam backup koji je gotov niti za deset minuta i sve to radi i ne buni se, ne bune se windowsi pa se ne bunim ni ja.

I kupio sam Macrium Refklect iako imam TI koji sam kupio svojevremeno na Ebay ali mi Macrium bolje leži i samo sam vrebao discount 50% koji je jednom godišnje. Imam odavno Todo backup koji je tada bio za siću i izgleda da su algoritmi za buckup sazreli pa samo ovisi ko ih kako implementira i kakvo je sučelje dok svi rade bez zamjerke.
Onome tko tvrdi da je star jer ima 62 godine samo da napomenem da je kod mene brojka već prešla 66
Hombre je offline   Reply With Quote