View Single Post
Staro 10.08.2021., 20:54   #1289
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
@tomek

Budem, ali nakon što se poigram s butterinom najprije, ima da ga izmaltretiram narednih dana. Novi je disk, ako se ne razleti od testiranja unutar nekoliko dana, onda može u produkciju. Zasad je izdžao rsync 1.8 mil/750GB datoteka
Nemam motivacije za ići isprobavati one kernel opcije koje su se nedavno spominjale tu u temi
Bio sam izašao, sad se vratio i jedva se ulogirao, sve odswapano. Sad čekam swapoff/on da odradi svoje, a znaš kako je to spora operacija na linuxu.
Ovaj slučaj možda nisam dugo imao jer su se na stari disk godinama syncale samo razlike. Bio je u ext4 i montiran s noatime.
Imao sam nekad davno na verzijama kernela 3.x čini mi se problem kad bi terminal u kojem je išao rsync sa/na ext4 gomile datoteka s puno hard/soft linkova progutao ogromne količine memorije i uswapao mašinu. Bojim se da nisam opet pogodio neki takav granični slučaj.

Ovo sam baš bio spomenuo potaknut onim USB stick problemima koji su se tu spominjali nedavno, tamo se isto govorilo o file cacheu. Pa evo, sad imate primjer kako mašinu baciti na koljena običnim rsyncom
c-shadow je offline   Reply With Quote