Evo ma nazad.
Ormar je slozen i kupio sam Ubiquiti EdgeSwitch 16XG (12 SFP+ i 4 RJ45 10 Gbit porta).
Switch fino radi i sve je jednostavno (ima onaj detaljni GUI a ima i ovaj NEW GUI za nas Mrezne tutleke/pocetnike di je sve fensi šmensi ali sa 20% opcija koje ima obicni GUI, meni dosta

).
LAG (Link Aggregation) i LACP u Dynamic/Static modu se lako ukljuce na portovima. Sve je fino graficki kliknes na port i stisnes LAG 1,2,3,4,5,6 tj. koju grupu zelis linkati portove.
I sad problem:
Ja iz kompa (10Gbit mrezna u Threadripperu) spojim kroz patch panel sa RJ45 kabelom u Keystone (CAT 6 su keystone i kabeli) fino u port 13 na Switchu i on prijavi 10Gbit konekciju (svijetli bijela lampica i GUI kaze 10 Gbit) to je znaci ok.
Na Synology (DS 1817+ sa ukupno 4 RJ45 gigbit porta) ustekam 3 ostala RJ45 porta na Switch i stavim LAG1 na switchu i napravim Bond na Snyologyu od ta tri kabela i vidim da je ukupno 3000 MBit veza iz Synologya (tako bar on prijavi u control panelu/network).
Znaci super sad bi trenbao imati teoretski 3Gbit vezu komp/NAS...
Pokrenem BlackMagic Speed test ali Read/Write je i dalje 105/110 MB/s znaci isto kao i sa jednim kabelom ?
Ono sto vidim je dok radi speed test je da samo jedan port na switchu (od 3 komada u koje je spojen NAS) blinka samo jedan port zeleno (znaci 1 Gbit veza) i port 13 bijelo (10 Gbit mrezan na kompu).
Nekuzim sta me sad tu zaj.. switch ili NAS? Kako skuzit koji nezeli radit na/u 3Gbit tj. trunk/bond modu ?
Hvala