Ja bih za to rekao kako je neki randdom bug u pitanju ili moguće problem s kompatibilnosti. Ako samo jednom izleti, to je onda OK
Što se tiče moje nedavne priče vezano za podršku za 144Hz, evo jednog kratkog izvješaja, možda bude nekome korisno:
- počeo godišnji pa ajde rekoh da iskoristim vrijeme za jednu solidnu zajebanciju

A i tako mi je vrijeme da napustim ovu iskadapljenu instalaciju
- prvo sam probao sa Manjaro 21 KDE. Imao sam stanovitih problema sa Nvida driverima, iz nekog razloga je hangalo prilikom shut downa. Manjaro koristi
mhwd, i taj tool je je po defaultu instaliravao nekakvu 8 mjeseci staru verziju drivera.
Kada sam deinstalirao driver preko
manjaro-settings, problem je nestao međutim po ponovnoj ručnoj instalaciji drivera (zadnjeg dosuptnog 470.57.02) opet po starom, tako da mi je tu malo dosaio yak shaving.
Što se tiče same podrške za 144Hz, to je radilo dosta čudno.
Ufo test je pokazivao da je maks frekvencija 144Hz ali scrollanje i razne aplikacije su bile dosta trzave. Probao sam par raznih workarounda za kwin ali mi to nije popravilo situaciju. A ovo sa shoutdown hangom me uvjerilo da probam nešto drugo.
- onda sam instalirao Fedoru 34 KDE. Tu je inicijalno bilo problema, kako mi se čini, s Waylandom zbog nvidie. Po loginu je crashalo/freezalo dok nisam prilikom logina prebacio na xorg, onda je bilo OK.
Onda je bio problem što nije instaliran Nvidia driver uopće (nisam skužio još je li to feature ili issue ili je vezano za wayland) pa sam prvo blokirao nouveau driver i onda ručno instalirao gornji driver i sada se to čini OK. Performanse mi izgledaju iste kao na trenutnom ubuntu/cinnamon.
Podrška za 144Hz radi bolje, UFO test kaže da je OK,
vsync test kaže da nije baš, ali na oko izgleda u redu, iako očito gubi poneki frame. Na windowsima (bljak) to izgleda bolje.
- ako me bude baš svrbuckalo narednih dana, možda probam još i pop OS, on mi se nekako učinio dosta ispeglan, možda gnome to nekako bolje gura pa i podrška bude bolja. Iako mi je KDE puno simpatičniji.