Citiraj:
Autor jp_rv
kako misliš loš, 19ms je fantastično za 4g.
sad preko mikrotika imam oko 22-24ms.
problem je nešto na relaciji huawei <-> tplink, zato se taj kaos događa.
kabel nije, jer je to kratki patch cat6 kabel od pola metra.
i nema nikakvih posebnih podešenja na huawei-ju, samo sam IP od tplinka bacio u DMZ na huawei-ju da mi portovi po defaultu budu proslijeđeni na tplinka.
wifi i dhcp sam na huawei-ju kasnije ugasio ali nije pomoglo.
huawei je 192.168.4.1
tplink je na 192.168.2.1 tako da nije niti problem u rutingu istog subneta, šta zna napravit kaos ponekad.
|
danas odrađeno, i opet sam imao isti problem neovisno o postavkama huawei-ja. bridge, ne bridge, dmz, firewall, štagod, download 5-7mbit fiksno, uplink 20mbit fiksno.
popizdio, uzeo hex-a koji je ionako polu-spreman čekao optiku tako da ima već ubačenu konfiguraciju, huawei-ja stavio u bridge mod, i problema više nema.
na lokaciji ide oko 120-150mbita, kod mene par km dalje preko wifi linka trenutno ~75mbit. moglo bi to koji mbit gore ali wifi link je ionako limitiran na 100mbita, ide i ostali promet po njemu, pa nema potrebe forsirati.
https://www.speedtest.net/result/11845054536
montirao sam i iskre, iako mi se čini da je s njima stvar sporija iako je signal bolji.
možda a1 ipak ima 4x4 mimo, jer prošli tjedan bez antena je išlo 220mbita, danas sam antenama nije prešlo 150.
ovo je sa b1+b7 agregacijama, nema neke razlike ako pustim sva 4 banda, ili samo ova 2.
ako pustim bez agregacija, samo b7, onda ide oko 80/35.