Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Ima netko iskustva s Amazfit GTR2? Jel bolji od Huawei GT2 /GT2 pro? Malo čitam reviewove ali svi su naravno nepotpuni i površni. Zanima me kvaliteta gpsa, notifikacija, mikrofona i zvucnika, softwarea, customizacije i zanima me imaju li uopce ti satovi notifikacije za appse kao sto su viber i wa,signal i slicno. Samo notifikacija ne treba i tekst. Da li se konekcija s mobom uspješno održava ili ode nekad u sleep pa nemaš pojma jel spojen ili ne. Ako netko tko koristi te satove duže vrijeme može napisati par riječi bio bih zahvalan. I koliko su osjetljivi na habanje. Hvala
|
GTR2 mi se činio kao igračka na ruci dok mi GT2/Honor magic 2 izgledaju puno kvalitetnije. Crni GTR2 je još od aluminija (srebrni od nehrđajučeg čelika) dok su obje verzije huawei/honor satova od nehrđajučeg čelika. GTR2 ima problema sa gpsom slično kao i GTR ali nešto manje. Sad jesu li to kasnije riješili softverskom nadogradnjom nisam upoznat. Prima pozive na sat ali ne možeš zvati sa sata dok kod huawei/honor satova možeš i pozivati sa sata (možeš staviti 10 kontakata s imenika za pozivanje sa sata). Svi ti satovi imaju notifikacije za sve appove koje se mogu čitati u potpunosti (odgovarati se ne može). Bluetooth konekcija je ok na svim tim satovima, nisam primjetio probleme. Baterija im je jača strana jer traje bar 10 dana a nekad i duže. Amoled ekrani su odlični na svim tim satovima a vidljivost i na suncu dobra ali dosta ovisi i o tome kakav je watchface instaliran. Svi oni imaju praćenje koraka, health (mjerenje otkucaja srca, SPO2 itd.) i to koliko sam skužio radi prilično precizno (za SPO2 znam jer sam imao u koroni slučaj da mi je zatrebalo a ispalo je da je pokazao gotovo isto kao i medicinski instrument). Imaš još i opciju GT2 pro koji je sad i nešto povoljniji a donosi kvalitetnije materijale (safirno staklo i titanij) i podršku za neke appove (ima i app za odgovaranje na poruke predefiniranim porukama) no ima isti hardver kao i GT2/Honor magic 2. Nedavno je izašao i Huawei watch 3 koji je sad skoro pa "punokrvni" pametni sat sa svojim HarmonyOS-om i appovima ali mu je i cijena veća.....