View Single Post
Staro 05.08.2021., 13:33   #11
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
To što opisuješ zvuči kao problem s memorijom. Ja obično ne predlažem korištenje memtesta jer po mom iskustvu otkrije problem s memorijom jednom u deset slučajeva, ako i toliko.

Ovo što kaže kolega Zagorhac je po meni najbolji put: testiraj modul po modul na način da mijenjaš slotove. Tako da staviš prvo modul 1 u slot 1 i gledaš šta se dešava. Ako crasha opet, probaš modul 1 u slotu 2. Ako opet crasha, vjerojatno je problem s modulom 1, pa onda probaš isto sa modulom 2. Ako ne crasha, moguće da je problem sa slotom 1, u kom slučaju valja nastaviti s modulom 1 u preostalim slotovima te nastavno sa modulom 2 u slotu 1 tako da potvrdiš problem.

Ovo je jednostavan i jako pouzdan način eliminacije koji po mom iskustvu nikada ne zakaže.

Treba naročito paziti na to koliko uobičajeno vremena treba da se problem ukaže. Ako testiraš prekratko, moguće da nećeš doći do pravilnih zaključaka. U tvom slučaju izgleda da treba proći više sati kako biš bio koliko toliko siguran, tako da prati ovu proceduru po malo i nemoj brzati. Možeš slobodno i cijeli dan pustiti kombinaciju modula i slota da budeš razumno siguran kako je data kombinacija stabilna.
mkey je offline   Reply With Quote