View Single Post
Staro 05.08.2021., 08:12   #1
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Popravak headseta s 5-žilnim kabelom

Imam HyperX-ov Cloud headset kojem je crkao kabel. Točnije čini mi se da je došlo do kratkog spoja negdje unutra između lijevog i desnog kanala jer se stereo zvuk cancel-outa. Kabel se rastavlja na 2 odvojena 3.5mm konektora za stereo + mic.

Rastavio sam sluške i kabel definitivno ima problema s kontinuitetom.

E sad, mogu nabavit standardnih 4-žilnih audio kabela no već sam se 2x opekao sa headsetom koji je imao TRRS konektor i drugi su čuli moj audio output kad su imali zajednički ground (ne znam HR terminologiju jer sam priučen. Nula?). Čak i njegov volume control extender mi je stvarao probleme jer ih interno spoji na Y. Tako da i dalje želim 2 odvojena jacka (imam konektore)

E sad nemam blage veze gdje nabaviti 5 žilni kabel koji je dobar kao audio kabel, dakle da je savitljiv ali da ima i čvrstu košulju. 2x sam naručivao sa aliexpressa i dobio prvo 5 žilni kabel debljine 1.5mm, a drugi je bio daleko prečvrst da bi bio dobar odabir za headset, skoro kao UTP kabel.

A najgluplje mi je kupovati novi headset, tako da bih bio izrazito zahvalan na savjetima ili ako netko ima za prodati

Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 05.08.2021. u 13:50.
Punio4 je offline   Reply With Quote