Citiraj:
Autor Nikky
Lako moguće da nemože "vakumom" potegnuti vodu, na neki način napuni cjev / instalaciju vodom.
Ovisno o tipu / izvedbe pumpe, neke mogu a neke ne mogu raditi na suho.
|
Proradio! Jučer sam nalijevao vodu u dolaznu cijev koliko je bilo moguće obzirom da stoji horizontalno pa mi se dio vode izlio čim sam maknuo lijevak i dok sam je zavrtao na hidropak. Naknadno sam ulio i kroz doznu gore na hidropaku sve dok voda nije došla do vrha.
Uključio hidropak i krenula je dosta prljava voda jako slabog pritiska, možda litra u minuti. Pustio sam da kratko radi, isključio, otvorio slavine da se voda malo slegne i zaostali zrak dođe na površinu jer sam vidio da voda u filteru stalno skače pa sam pretpostavio da još ima zraka.
Danas ponovno odzračio, ali samo kroz doznu na hidropaku, ponovno uključio i kad je to počelo špricati, mislio sam da će stara slavina otpasti od pritiska.

Voda je brže dolazila nego odlazila iako je iz lavaboa i sudopera bio slobodan pad u dvorište, nevjerojatno.
Ostaje mi još namjestiti kazaljku na manometru jer je nekako preskočila graničnik, ali to je sad manje bitno.
Hvala na pomoći!