View Single Post
Staro 30.07.2021., 10:51   #9
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Po meni je najveći problem što želiš katicu za sve. Ultrabook je lightweight laptop ciji je cilj da baterija sto duze drzi i ugradnja komponenti koji da bi baterija duze trajala nisu bas performantni. Najblize bi mozda bio neki Apple Macbook sa novi ARM čipom ali - limit max 16GB RAMA i zaboravi na igre. Idemo dalje. Ak tu i tam hoćeš nekaj odigrat i zbilja se bavit kak spada obradom videa i gore navedenog - Ultrabook je jednostavno no go. Trebaš komponente koje trebaju više struje i samim time se više grije i ako uzmemo u obzir GTX 1650 (iskreno za povremen gaming ispod nebih išao), I7 H/HQ a ne U i AMD Ryzen 7 iste kategorije...ti pajdo trebaš kak spada Workstation ili Gaming lap a ne poslovni Ultrabook. Tvoji novci, tvoja odluka.
Ovo!

Nisam siguran kako si ti mislio igrati na ultrabooku ili raditi grafičku obradu ukoliko ista ovisi o grafici. Po definiciji ultrabook je tanki i lagani laptop s što boljom baterijom.

Ako i dalje ideš na ultrabook, po meni gledaj AMD 4850U ili 5850U procesore, i laptope s minimalno 400 nita ekranima, po mogućnosti 500 zbog rada vani.

Jedan od top izbora, i skupljih, je Lenovo Thinkpad T14, s touchscreen privacy guard ekranom od 500 nita. Navodim taj pošto sam isti sebi gledao, jedini ima 500 nita i touch.
Također po meni su dobar izbog Lenovo Yoga serija. Thinkpad je robusniji, standardni dizajn. Yoga je više šminkerski, ali vrlo funkcionalni. Imao oba, oba su dobri.
Libertus je offline