Ma joj, pa ne tvrdim da AMD dominira uzdzž i poprijeko, samo sam napomenul da je većina novih serverskih rješenja bazirana na AMD-u, a fala Bogu ostavil sam linkove za sve, pa nije problem provjeriti. Intel je uz to u svojem izvješću sam prije koji dan navel da su imali pad od 6% u serverskom segmentu u odnosu na isti period prošle godine, tak da gube malo po malo, kak god se okrene. Mladen kaj se ovoga o čemu pričaš tiče, ti ko da ne želiš vidjeti dalje od Intelove rekordne zarade, a firma je u problemima kakve dosad nisu nikad imali, do te mjere da i oni sad ovise od TSMC-u ništa manje, nego ostali. Pa evo ti kakve pizdarije su najavili prije koji dan. I OK, ako išta od toga sprovedu u djelo - super, ali jebemumater - riječ je firmi kojoj nofci nisu problem i onda danas izbace 10nm Ice Lake Xeon koji se jedva drži s dvije generacije starim Threadripperima. Kaj se GPU priče tiče, ko zna kaj tu rade, jer za sad ama baš ništa nisu pokazali, osim Rajinih Twitter pizdarija, ali možda im i to na neku foru uspije. I tu je problem, jer se danas Intel oslanja na pusta obećanja, nadanja i priče kako su najbolji u svemu, a ta vremena su prošla, dok oni i dalje vrte isti film.