evo i ja napokon izludio.
danas se poklopilo da imam par sati slobodno prije nego mi dođu turisti, a 4g modem je u apartmanu (skupa sa ostatkom mrežne opreme, pa to onda ide dalje...)
prebacio sam sim iz mikrotika (sxt lte) u huawei B818 uzet od xlr-a.
na prvu , woa, radi fantastično, ali SAMO PREKO WIFIJA.
preko wifija gura oko 220mbita, nisam ni antene spojio, samo ga stavio u špajzu do routera.
obzirom da mi je mreža dosta velika, sve odrađuje glavni router, i huawei-ja sam samo zakačio na wan port (konfiguracija ip adresa je identična kao na mikrotiku, samo sam morao kabel iz mikrotika prebaciti u huawe-ija, i link je bio živ).
preko routera, krene sa 5mbita, i dođe do 15mbita. uplink je oko 45-50 cijelo vrijeme.
testiram preko wifija od huawei-ja, opet 200mbita.
uzmem laptop, ubodem ga u lan port na huawei-ju, ide 100mbita (zbog mrežne 100mbit).
ubodem laptop u moj router, banana, 7-8 mbita.
probam bridge mode na huawei-ju, i staviti dhcp client na mom routeru - ništa, mrtvo, uopće ne dobijem IP od providera.
ugasim bridge mode, huawei opet najnormalnije gura 200mbita, preko moje mreže ništa, tragedija i dalje.
vratim mikrotika kako je bilo prije, imam opet 60/45.
dakle niti je huawei pokvaren, jer i preko lan porta direktno ide kako spada. moj router je sasvim sposoban rutirati 100+mbita tako da nije ni do toga.
koji faking kurac? lud sam.
znači ovako stoje, jedan do drugog, iz huawei-ja direkt u wan port vjernog tplinka 1043.
i onda dobijem ovu tragediju.
a ovo je preko moba koji je spojen na wifi od huawei-ja direktno.
zašto ovo ne radi kako spada?
... XLR kako si ti to imao riješeno?